Waar kiest u voor? Houtskool of briketten?

Barbecueën moet een feestje zijn, vinden we bij Slagerij Dennis van de Ven. Vanuit onze winkel in Schijndel zorgen we er daarom voor dat we het lekkerste vlees voor op de BBQ klaar hebben liggen zodra het BBQ seizoen van start gaat. Maar het vlees klaarmaken? Dat moet u zelf doen (tenzij u onze grillmaster thuis laat komen natuurlijk).

Barbecueën kan op vele manieren. Een avond genieten begint bij het aansteken van de barbecue. Daar zijn verschillende manieren voor. Waar kiest u voor: Houtskool of briketten? Wij zetten de voordelen op een rijtje!

Over het algemeen geldt: hoe beter de kolen zijn geperst, hoe langer ze blijven branden. Bent u van plan de hele avond te barbecueën? Kies dan voor briketten. Deze houden de warmte langer vast. Houtskool wordt heter, maar brandt ook korter.

Barbecue in Schijndel Slagerij Dennis van de Ven: Houtskool of Briketten?
Barbecue in Schijndel Slagerij Dennis van de Ven: Houtskool of Briketten?

Briketten:

  • Lange brandduur
  • Korte aansteektijd
  • Geschikt voor gerechten die lang moeten garen
  • Perfect voor direct én indirect grillen

Houtskool:

  • Snel en gemakkelijk aan te steken
  • Snel op temperatuur
  • Geschikt voor direct grillen
Barbecue in Schijndel Slagerij Dennis van de Ven: Houtskool of Briketten?