De BBQ trends van 2017

Een nieuw jaar betekent nieuwe BBQ trends. Steven Raichlen, een vooraanstaand BBQ’er; voorspelt de barbecue trends voor dit jaar.

Het goede nieuws is dat barbecueën steeds meer divers wordt. Mensen gebruiken meer soorten vlees op verschillende soorten BBQ’s en smokers. Dat alles doen ze ook nog eens met verrassende smaken. Benieuwd wat dé BBQ trends worden dit jaar?

Bewust grillen

We worden steeds meer bewust van voeding. De herkomst en bewerkingen van ons eten wordt steeds belangrijker. In 2017 zal de herkomst van ons vlees net zo belangrijk zijn als de kruiden en griltechnieken. Bij Slagerij Dennis van de Ven vertellen we u graag meer over de herkomst van ons vlees. Wij weten precies waar onze koeien, varkens en kippen vandaan komen. Alleen zo weten we dat we topkwaliteit vlees leveren!

Niet alleen voor vlees, maar ook voor groenten wordt biologisch steeds belangerijk. Door de vergrote bewustwording genieten we in 2017 niet alleen van eerlijker, maar ook van lekkerder eten!

Barbecue ontbijt

Sommigen zeggen dat het beste van twee werelden eindelijk bij elkaar komt: ontbijt op de BBQ. Gegrilde toast, smoked eggs, pannenkoeken en ontbijt hamburgers. In 2017 maken we de lekkerste ontbijtjes op de barbecue. Gooi een flinke snee brood op het gloeiende rooster van uw BBQ en maak het af met een eitje, terwijl de dag begint.

BBQ schijndel | Barbecue slagerij dennis van de ven
BBQ schijndel | Barbecue slagerij dennis van de ven

De smaak van het Midden-Oosten

Deze trend gaat verder dan de barbecue alleen: in 2017 worden de smaken die typerend zijn voor de Midden-Oosterse keuken erg populair. De rijke smaken zijn perfect voor het grillen op de barbecue. Denk aan kruidige kebabs en een salade met gegrilde aubergines of een gegrilde pita met oosters gekruide kip.

Culinair BBQ’en

We wisten dat het een keer zou gebeuren: culinair BBQ’en. Nu de barbecue zijn intrede heeft gemaakt in verfijnde restaurants, is de barbecue er niet meer alleen voor grote stukken simpel vlees. Het slow roasten en smoken zagen we vorig jaar al op gang komen, maar dit jaar gaat de BBQ nog een stapje verder! De barbecue wordt verfijnd.

Spit

Als tegenhanger van de verfijnde barbecue worden grote stukken vlees ook dit jaar een trend. Van ouderwets goede T-bone steaks tot garnalen, mais en pompoen. Allemaal in grote, grove stukken en flink gekruid.

Als het gaat om het braden van een kip, gaat er niets boven het roosteren aan het spit. Dit geldt overigens ook voor prime rib. Maar wat dacht u van een complete bloemkool? Of een ananas als dessert? Spit-roosteren combineert het beste van direct en indirect grillen. Hierdoor krijgt u de perfecte combinatie van de rokerige smaak en perfect gegaard vlees zonder uit te drogen.

Nieuwe BBQ’s

Natuurlijk is er niets mis met de standaard barbecue in uw achtertuin. In 2017 worden nieuwe soorten barbecues steeds populairder. Boven het open vuur, op zoutsteen…alles kan dit jaar!